tiistai 9. syyskuuta 2014

Kantarellipiirakka


Lauantaina tehtiin retki sienimetsään silmällä pitäen suppilovahveron alkuja, mutta eipä niitä sieltä vielä minun silmiini osunut. Sen sijaan tatteja ja kantarelleja löytyi. Ja mikä sää, oikein lämmintä ja aurinkoista! Sieniä voisin kerätä vaikka kuinka paljon, mutta kuka ne kaikki syö? Kun sienimetsään pääsee, ei vaan malta lopettaa vaikka järki sanoisi mitä. :)

KANTARELLIPIIRAKKA

POHJA

1dl vettä
0,5dl rypsiöljyä
0,5tl suolaa
1dl kauraleseitä
2dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta

TÄYTE

n. 1l tuoreita sieniä
100g meetwurstia
1 sipuli
suolaa
pippuria
2dl ruokakermaa
2 kananmunaa
juustoraastetta

1. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään sekaisin ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle
2. Paista sieniä kuivalla pannnulla kunnes neste on haihtunut. Lisää sitten voi/margariini ja sipulisilppu, mausta oman maun mukaan
3. Paloittele meetwursti ja lisää sieni-sipuliseoksen sekaan
4. Levitä täyte piirakkapohjan päälle
5. Sekoita ruokakerma ja kananmunat keskenään ja kaada täytteet päälle
6. Ripottele halutessasi juustoraastetta vielä täytteen päälle
7. Paista 200 asteessa n. 30-35 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin
8. Herkuttele kunhan piirakka on jäähtynyt


1 kommentti:

  1. Varmasti on herkullista piirakkaa, tykkään ihan pelkästään sienipiirakastakin. Muutaman kerran sienimetsällä käyty, vaan mitenkään kauhean hyvää saalista ei saatu.

    VastaaPoista