tiistai 23. syyskuuta 2014

Punajuurisämpylät


Tässä on yksi joka ei ole ikinä tykännyt punajuuresta, ei missään muodossa. Siksipä ajattelin että olisi korkea aika edes kokeilla. Eilen kirpparilla pyöriessäni käteen osui kirja joka on täynnä ruoka- ja leivontaohjeita punajuuresta. Ensimmäisenä kokeiluun pääsivät punajuurisämpylät. Ajattelin että kun "piilotan" punajuuren taikinaan, en ajattele edes syöväni sitä. :) Ihan hyviä tuli, ei maistu juurikaan punajuuri ja oi niin kauniin värisiä sämpylöitä näistä tuli! Seuraava ohje suoraan kirjasta Punajuuri - ruokaohjeita ja ideoita.

PUNAJUURISÄMPYLÄT

5 dl vettä
50g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
14dl hiivaleipäjauhoja
3,5 dl punajuurta raastettuna
1dl rypsiöljyä

Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Liuota hiiva käden lämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja vähin erin hivaleipäjauhot. Lisää loppuvaiheessa joukkoon punajuuriraaste ja rypsiöljy ja loput jauhot. Vaivaa taikina hyvin. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Leivop taikinasta joko noin 20 sämpylää tai kaksi isompaa leipää. Paista sämpylöitä 250 asteessa noin 10 minuuttia ja leipiä 200 asteessa noin 45 minuuttia. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti